fbpx
 

Λεύκη

Ανοιχτόχρωμα δέρματα και δέρματα με λεύκη: Αντιμετωπίζοντας την υπερευαισθησία στον ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, καθώς βοηθά στη σύνθεση της βιταμίνης D, από την άλλη όμως μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνο του δέρματος. Μπορεί το δεύτερο να συμβαίνει όταν η έκθεσή μας στον ήλιο είναι υπερβολική, στη χώρα μας όμως δε μπορούμε να την αποφύγουμε καθώς η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Όταν ο ήλιος από φίλος γίνεται εχθρός, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τόσο τη φυσική άμυνα του οργανισμού που παράγει μελανίνη οπότε το δέρμα αποκτά μαύρισμα και προστατεύεται, όσο και τα αντηλιακά στο οπλοστάσιό τους.

Όταν η φυσική άμυνα (μελανίνη) και το αντηλιακό δεν είναι αρκετά

Τί γίνεται όμως με τους ανθρώπους που παράγουν ελάχιστη ή καθόλου μελανίνη λόγω τύπου δέρματος ή ως αποτέλεσμα ασθένειας, οπότε στερούνται τη φυσική προστασία ? Όσοι ανήκουν στο φωτότυπο 1 ή 2 έχουν πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που δεν μαυρίζει. Κάποιοι άλλοι πάσχουν από λεύκη, ως εκτούτου έχουν τοπικά κηλίδες ή πιο εκτεταμένα μεγάλες πλάκες όπου το δέρμα δεν παράγει μελανίνη. Οι περιοχές αυτές έχουν αποχρωματιστεί  και είναι πιο ευάλωτες στην ηλιακή έκθεση από το υπόλοιπο σώμα, γι’αυτό έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη προστασία. Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της λεύκης από τη βλαβερή επίδραση των ακτίνων του ηλίου.

Όσοι ανήκουν σε αυτές τις  περιπτώσεις υπερευαισθησίας αισθάνονται πως το αντηλιακό ακόμη και με υψηλό δείκτη προστασίας δεν αρκεί για να τους καλύψει. Άλλωστε χρειάζεται πολύ συχνές επαλείψεις﮲ αν απορροφηθεί και δεν ανανεωθεί αμέσως, αρκούν μερικά λεπτά για να προκληθούν επώδυνα εγκαύματα, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που παραπονούνται ότι παρότι το φορούν εξακολουθούν να καίγονται.

Η υπερευαισθησία των ατόμων με πολύ ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος ή με λεύκη έχει συνέπειες εκτός από την υγεία και στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή. Σε επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη καθημερινή έκθεση στον ήλιο που όμως είναι μέσα στα όρια αντοχής των περισσότερων ανθρώπων, η συγκεκριμένη κατηγορία των ανθρώπων με υπερευαίσθητο δέρμα αποκλείεται.  Σε δραστηριότητες και αθλήματα κάτω από τον ήλιο που ο μέσος άνθρωπος θα μπορούσε να ανεχτεί, οι υπερευαίσθητοι είναι αναγκασμένοι να μη συμμετέχουν. Στην καθημερινότητά τους εκεί που οι άλλοι αντέχουν να στέκονται ή να συναθροίζονται σε τραπέζια  κάτω από τον ήλιο, τα άτομα με υπερευαισθησία υποφέρουν και απέχουν αναζητώντας σκια.

Μπορούν όμως να κάνουν κάτι για να παρατείνουν το χρόνο παραμονής τους στον ήλιο χωρίς δυσάρεστες συνέπειες;

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η υπερευαισθησία

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ενδείκνυται η χρήση της HISTOPLASTIN RED. Η HISTOPLASTIN RED προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό αποτέλεσμα των ακτίνων του ηλίου.

Περιέχει αναγεννητικούς παράγοντες που βοηθούν τη θρέψη και την ανάπλαση του δέρματος. Με την HISTOPLASTIN RED οι ερεθισμοί καταπραΰνονται και οι κοκκινίλες υποχωρούν. Η εφαρμογή της γίνεται πριν το αντηλιακό. Αφήνεται να απορροφηθεί και να δράσει για περίπου ένα τέταρτο και στη συνέχεια απλώνεται το αντηλιακό. To αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετές ώρες.

Με την HISTOPLASTIN RED ακόμη και οι υπερευαίσθητοι μπορούν να χαρούν πράγματα που στερήθηκαν από έλλειψη αντοχής στον ήλιοΘωρακίζοντας το δέρμα τους με την HISTPLASTIN RED, μπορούν να περάσουν περισσότερες ηλιόλουστες στιγμές στην παραλία ή στην πόλη χωρίς φόβο και με ασφάλεια.

40

Χρόνια επιστημονικής έρευνας

20

Διεθνή Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (Patents)

70

Επιστημονικοί συνεργάτες